Här kan du söka på min blogg

fredag 21 februari 2014

Matdags igen

Men hörrni, det var ju längesedan jag hade något recept här. Hög tid alltså!

Här kommer ett par smarriga och lättlagade maträtter från våra senaste matkassar (som vi båda är väldigt nöjda med, vi får massor av ny input och tvingas prova på att laga något helt nytt varannan vecka. Helt perfekt. Förutom matvetet som vi båda blev  v ä l d i g t dåliga i magen av.....)

HET & VILD CHILI CON CARNE ( 2 pers)

INGREDIENSER:
2 portioner valfritt ris
50 g gul lök, 1 st
1 röd chili
1 grön chili
1 grön paprika
1 msk smör
2 msk tomatpuré
ca 250 g hjortfärs
1 burk krossade tomater,
210 g
1 vitlöksklyfta
½ tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
1 burk blandade bönor,
190 g
1 burk majs, 150 g
1½ dl gräddfil

1. Koka valfritt ris till 2 personer.
2. Grönsaker: Hacka 50 g gul lök (1 st). Kärna ur och finhacka 1 röd chili och
 1 grön chili. Tärna 1 grön paprika. Lägg grönsakerna i en bunke allteftersom de skärs
 upp.
3. Chili (gryta): Smält 1 msk smör i grytan. Fräs 2 msk tomatpuré, löken, chilin och
 paprikan på medelhög värme i 3 min. Tillsätt 250 g hjortfärs och fräs ytterligare 5 min.
4. Tillsätt 1 burk krossade tomater (210 g), ½ dl vatten, 1 pressad vitlöksklyfta,
 ½ tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver, ¾ tsk salt och 1 krm svartpeppar i
 grytan. Låt småkoka i ca 10 min.
5. Tillsätt 1 burk avrunna blandade bönor (190 g) i grytan och låt allt bli varmt, ca
 2 min.
6. Tillbehör : Lägg 1 burk avrunnen majs (150 g) och 1½ dl gräddfil i varsin
 skål.
7. Servera chili con carnen med riset och toppa med majsen och en klick gräddfil.





WOKAD KYCKLING I ASIATISK SÅS ( 2 pers)

INGREDIENSER:
2 portioner valfritt ris
1½ msk neutral olja
1½ msk kinesisk soja
½ msk vitvinsvinäger
½ msk flytande honung
1 tsk ingefära
100 g morötter, 1-2 st
1/3 purjolök, vita delen
ca 300 g kycklingfilé
1 tråg haricots verts,
150 g

1. Koka valfritt ris till 2 personer.
2. Woksås: Blanda 2 msk vatten, 1 msk neutral olja, 1½ msk kinesisk soja,
 ½ msk vitvinsvinäger, ½ msk flytande honung, 1 tsk ingefära, 1½ krm salt och
 1 krm svartpeppar i en skål.
3. Grönsaker : Skala och skär 100 g morötter (1-2 st) i 5 mm smala stavar. Lägg
 morötterna i en bunke. Skölj och strimla 1/3 purjolök (vita delen).
4. Kyckling (traktörpanna): Skär ca 300 g kycklingfilé i 1 cm breda strimlor. Krydda kyck-
 lingen med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Hetta upp ½ msk neutral olja i
 pannan och fräs kycklingen på hög värme i ca 2 min.
5. Tillsätt 1 tråg haricots verts (150 g), morötterna, och woksåsen i pannan. Stek i 4 min.
 Tillsätt purjon och stek i ytterligare 1 min.
6. Servera kycklingwoken med riset.


Wokad kyckling i asiatisk sås

******

Jättegott och snabblagat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar