Vilken underbar middag vi fick hos Anki igår, den mest ljuvliga lammstek som stekts långsamt i ugnen. En underbar soppa med trattkantareller och ädelost som förrätt och till dessert apelsinskivor i sockerlag med passionsfrukt med turkisk yoghurt och citronhonung. Fantastiskt gott allting, särskilt lammsteken som bara smalt i munnen!
Extrapoäng för att allt var hemgjort och svampen egenplockad. Till och med gelén till steken hade Anki gjort själv. Fina och goda oststänger till soppan och grymma parmesantilltugg till drinken.
Vilken matmamma, vi var alla så imponerade. Och allting hade hon fixat helt själv och passade upp på oss alla hela kvällen. Kram och stort tack Anki!
Som den vetgiriga reporter jag är så googlade jag naturligtvis genast efter denna fantastiska lammstek. Och nu måste jag omedelbart planera in någon middag där jag kan bjuda på denna mumsighet:
http://www.ica.se/recept/langkokt-lammstek-i-olivolja-595581/
Desserten är redan klar, det blir definitivt apelsin i sockerlag, lite pyssel med att skala och skiva, men så himla gott och fräscht. Den söta sockerlagen blir ljuvlig när den serveras alldeles iskall.
Tog en bild på det jättegoda rödvinet vi fick till lammet och det står också på inköpslistan:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar