Men innan filmen ska vi gå och äta på vår lilla favoritkrog i Sickla, restaurang Minh. Vietnamesisk och asiatisk god mat.
I går gjorde jag en snabbversion på den thailändska kycklingsoppan Tom Ka Gai. Helt ok trots att det var pulverkrydda:
1 burk kokosmjölk+ca 4 dl vatten
1 påse Santa Maria (eller annan) Tom Ka Gai-krydda
2 kycklingfileer
ca 10 cocktailtomater
några färska champinjoner
Koka upp kokosmjölken och vattnet och lägg i kryddorna. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i. Låt koka sakta i ca fem minuter och lägg sedan i tomaterna och champinjonerna (som inte får koka för då blir tomaterna tråkiga). Klart!
Den duktiga gör naturligtvis allting från scratch, och det ska jag också testa vid tillfälle när jag har mer tid. Till exempel det här receptet:
Kycklingsoppa-med-kokos-Tom-Kha-Gai
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar