Förutom alla inredningsbekymmer så har det varit en helt
underbar helg. Jag har vilat och läst och kopplat av i största allmänhet vilket
känns som en evighet sedan. Fredag kväll var en perfekt inledning på helgen,
middag hos gamla goda vännerna Gun och Jan på Älgö. En härlig kväll med god mat
och mysigt umgänge, även om grabbarna tyckte att Gun och jag ägnade
oproportionerligt mycket tid åt våra telefoner och Ipads. Vi fick en underbar
anka med granatäppelsås och till det ett
jättegott rödvin. Stort tack för en jättetrevlig kväll!!
Och när vi ändå är inne på mat så måste jag dela med mig av en
fantastiskt enkel och god rätt som vi fick hos familjen F vid ett annat
tillfälle:
Fiskpaté med
parmaskinka
Det här är en helt suverän rätt. Köp en fisk-eller
skaldjurspaté av något slag (den mindre varianten) eller om du är ambitiös så
gör du en själv förstås.
Linda den med några skivor parmaskinka eller liknande. Gör
en god kall örtsås (gräddfil eller creme fraiche, hackade örtkryddor, t ex
basilika, salt och peppar och lite citronsaft. Och om du inte jagar kalorier;
en matsked majonnäs ). Värm patén i ugnen så att den blir ljummen, servera med
kokt potatis, sockerärtor och örtsåsen.
Kan det bli enklare och godare?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar