Här kan du söka på min blogg

tisdag 27 mars 2012

Min köttfärsås

I dag har gjort köttfärssås så att det räcker till ett helt kompani. Den är supergod och superenkel. Det enda som tar lite tid är att hacka löken så det fick maken ta hand om. Så när jag kom hem med matkassarna var det bara att sätta igång.

Ingredienser:

1 kg köttfärs
3 lökar
1 burk färdig pastasås valfri sort, jag valde Classico
3 förpackningar tomatkross     
1-2 vitlöksklyftor
1-2 buljongtärningar, t ex köttbuljong, svampbuljong. Jag tog Renee Voltaries lantbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk lättcreme fraiche paprika/chili
Man kan ha i en skvätt rödvin också

Stek den hackade löken på medelvärme i ca 5 minuter och lägg över i grytan. Bryn sedan all köttfärsen och lägg i. Häll på övriga ingredienser och pressa i vitlöken. Låt allt småkoka en bra stund, gärna en timme eller så. Lägg i creme fraichen sist och lite peppar och salt.

Servera med färsk pasta och nyriven parmesan. Och ja, det är väldigt gott med ett litet glas rött till.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar