Här kan du söka på min blogg

måndag 5 mars 2012

Tacopaj


Nej nu är det hög tid för ett recept. Om jag hade haft några paradrätter så skulle det vara pajer. Jag är väldigt förtjust i just pajer eftersom det är en utmärkt rätt att förbereda.

Tacopaj
Flickorna Thörnblads favoriträtt

1 smördeg (finns i kyldisken i affären - om inte så går det bra med fryst smördeg, tina några plattor och kavla ut lite). Det går ju naturligtvis bra att göra egen deg också, men det är ju det snabba som är vitsen med mina recept!
500 gr köttfärs
1 påse Tacokrydda (finns både i stark o vanlig version, det blir gott att ta hälften av varje)
1 burk majskorn
2 ägg
3 dl mjölk (eller valfri fetthaltig grädde beroende på önskat kaloriintag)
1 påse riven ost (finns också i många varianter, även light-ost går bra)

Sätt ugnen på ca 200 grader. Stek köttfärsen med Taco-kryddan och låt svalna lite. Klä en pajform med degen (behöver ej förgräddas om du köpt färdig pajdeg). Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och lägg i köttfärsen. (Om du tycker att färgen blir lite grådaskig, ta i några droppar soja). Rör om allt och häll i pajformen. In i (nedre delen av) ugnen i cirka 30-40 minuter. Den här pajen blir allra godast om man gör den i förväg, t ex på morgonen eller med fördel dagen innan (två dagar går också om det är kris).

Servera med en sallad och till exempel ett gott mexikanskt öl som Coronas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar