I dag levde vi upp igen lite grann på jobbet när gamla favvisarna Yolanda och Hanna kom på besök. Skratt och glam - som i gamla tider. We miss you a lot!
Jättekul att se er också!! Vi var helt upprymda efter lunchen! Här kommer mitt bidrag med recept till din blogg. Världens godaste cheesecake-kladdkaka, jag lovar! Och superlätt att göra också. Kram!
2 ägg saften från 1 lime 1 tsk vaniljsocker 3/4 dl strösocker 400 g philadelphiaost
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Gör undertiden fyllningen. Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Tag ut springformen och ha i ostfyllningen. Grädda ytterligare 20-30 minuter, känn med en sticka i mitten av kakan, den skall fortfarande vara kladdig. Servera gärna bär till kladdkakan.
Jättekul att se er också!! Vi var helt upprymda efter lunchen! Här kommer mitt bidrag med recept till din blogg. Världens godaste cheesecake-kladdkaka, jag lovar! Och superlätt att göra också. Kram!
SvaraRaderaCheesecake-kladdkaka:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
fyllning:
2 ägg
saften från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
400 g philadelphiaost
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Gör undertiden fyllningen.
Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Tag ut springformen och ha i ostfyllningen. Grädda ytterligare 20-30 minuter, känn med en sticka i mitten av kakan, den skall fortfarande vara kladdig.
Servera gärna bär till kladdkakan.