Här kan du söka på min blogg

tisdag 14 februari 2012

Bloggkommentarer och punschparfait

Kära vänner! Det har kommit till min kännedom att det inte endast är de närmast sörjande som läser min blogg, vilket naturligtvis är glädjande. Inom kort kommer jag att förkovra mig mer i konsten att blogga och i och med det så kommer de som önskar att kunna lägga in en kommentar på ett enkelt sätt. Som det uppenbarligen inte är idag. Så håll ut– snart kan vi kommunicera två-vägs!

Men nu är det hög tid för ett recept igen, eller vad säger ni? Tossa är fortfarande i chock så nu kör vi på. Idag ska ni få er till livs något man kan förbereda i god tid.

Svägerska Katrines ljuvliga punschparfait:
6 st äggulor
1.53 dl socker
0.51 dl punsch
36 dl vispgrädde

1. Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punschen.
2. Vispa grädden hårt.
3. Blanda grädden med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant. Eller ännu hellre en skål så blir det vackert när man lägger upp. Lägg lite plast i skålen så går det lättare att ta ur parfaiten när den är klar.
4. Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre.
5. Ta ut parfaiten 15-20 minuter före servering. Lägg gärna lite frukt eller bär runtom, till exempel kiwi eller jordgubbar. Ät och njut!

Och min egen mycket enkla och snabba variant:
50Denna kan naturligtvis inte på något sätt jämföras med Faster Kits underbara punschparfait ovan.

Vispa en förpackning vaniljvisp ordentligt (eller flera om ni är många)
Häll i lite punsch och vispa lite till
Häll i en skål som du klätt med plastfolie
In i frysen (gärna över natten)

Ta fram den och låt tina ca 20 minuter. Riv lite mörk choklad (eller ganska mycket, en chokladkaka blir lagom) och strö över ”glasstårtan”. Om det är fest, stick ner ett tomtebloss eller flera. Servera och ta emot gästernas jubel.

Jag sparar huvudrätten till i morgon, så har ni något att se fram emot

Till mat hör även dryck, just nu njuter jag av en ljuvlig Famous Grouse Black. Det är absolut inget fel på den vanliga, men den här är ett strå vassare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar