Kära vänner! Det har kommit till min kännedom att det inte endast är de
närmast sörjande som läser min blogg, vilket naturligtvis är glädjande. Inom
kort kommer jag att förkovra mig mer i konsten att blogga och i och med det så
kommer de som önskar att kunna lägga in en kommentar på ett enkelt sätt. Som
det uppenbarligen inte är idag. Så håll ut– snart kan vi kommunicera två-vägs!
Men nu är det hög tid för ett recept igen, eller vad säger ni? Tossa är
fortfarande i chock så nu kör vi på. Idag ska ni få er till livs något man kan
förbereda i god tid.
Svägerska Katrines
ljuvliga punschparfait:
6 st äggulor
3 dl socker
1 dl punsch
6 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl punsch
6 dl vispgrädde
1. Vispa äggulorna med sockret tills det
blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punschen.
2. Vispa grädden hårt.
3. Blanda grädden med ägg- och sockervispet
och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant. Eller ännu hellre en skål
så blir det vackert när man lägger upp. Lägg lite plast i skålen så går det
lättare att ta ur parfaiten när den är klar.
4. Ställ in formen i frysen och låt stå ett
dygn eller längre.
5. Ta ut parfaiten 15-20 minuter före
servering. Lägg gärna lite frukt eller bär runtom, till exempel kiwi eller
jordgubbar. Ät och njut!
Och min
egen mycket enkla och snabba variant:
Denna kan naturligtvis inte på något sätt jämföras med
Faster Kits underbara punschparfait ovan.
Vispa en förpackning vaniljvisp ordentligt (eller flera om ni är många)
Häll i lite punsch och vispa lite till
Häll i en skål som du klätt med plastfolie
In i frysen (gärna över natten)
Ta fram den och låt tina ca 20 minuter. Riv lite mörk choklad (eller ganska
mycket, en chokladkaka blir lagom) och strö över ”glasstårtan”. Om det är fest,
stick ner ett tomtebloss eller flera. Servera och ta emot gästernas jubel.
Jag sparar huvudrätten till i morgon, så har ni något att se fram emot
Till mat hör även dryck, just nu njuter jag av en ljuvlig Famous Grouse
Black. Det är absolut inget fel på den vanliga, men den här är ett strå
vassare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar