Vår nya fina häll:
Och våra nya fina kastruller:
Det finns alltid en anledning att fira och idag har vi
firat att Sverige har fått en ny prinsessa. Och haft fredagsmys i förskott
eftersom jag deserterar från hemmet i morgon kväll och går på After Work med
jobbet. Vår ICA-affär som är världens bästa har hummer för 99 kronor styck året
runt:
Något annat som måste firas är att jag har fått en ny
frände; en allierad, en kumpan och en partner in crime. Någon som liksom jag
har gått ner sig djupt i missbrukarträsket. Som är lika svårt beroende som jag
själv. Vi är nog ganska många men vi döljer det så gott vi kan. Vi har hyllorna
fulla och i garderoberna ligger kassar som vi inte nänns slänga utan sparar
eller ger bort till någon likasinnad. Vi har alla IKEA-katalogerna sen den första
utgåvan. Vi gråter i affären när vi inte har råd att köpa nytt. Våra händer smeker
längs tidningshyllorna och vi kämpar tappert mot köpdjävulen som lockar med vackra
bilder från hus och hem.
Tack och lov finns det numera möjligheter att njuta på nätet:
Kära Connie, följande recept är helt och hållet
tillägnat dig. Och jag hoppas att du
mycket snart kan njuta av god mat och dryck fullt ut.
Fisk i paket
(Nu blir barnen nostalgiska, det här är en klassiker i
familjen)
Valfri bit fisk (tinat block, lax el annat)
En bit purjolök2 tomater
Smör
Ta en bit (tjockt eller dubbla) aluminiumfolie per
portion, smöra det och lägg på skivad purjo och ett par skivor tomat. Krydda
med t ex örtsalt. Lägg sedan på fiskbiten som kryddas ordentligt med
citronpeppar o salt. Avsluta med lite purjo och tomatskivor. Vik ihop paketet
ordentligt och ställ i ugnen i ca 200 grader i ungefär 20 minuter. Servera
gärna med kokt potatis som man kan mosa i den goda såsen!
Och en lika snabb och enkel efterrätt: (4 personer)
Päron After Eight var en het rätt på 70-talet.
1 stor
burk konserverade päron
8 plattor mintchoklad typ After eight
8 plattor mintchoklad typ After eight
Tillbehör Lättvispad lättsötad grädde
Gör så här:1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut päronen i en
ugnsfast form med ca 1 dl av spadet omkring. Ställ formen i mitten av ugnen ca
5 min.
2. Placera därefter en
chokladplatta ovanpå varje päron och låt stå ytterligare 3-5 min tills
chokladen smält och päronen är genomvarma.
3. Servera päronen varma med lättvispad grädde.
Tack underbara Annika :) Den skall jag njuta i helgen om den nu kan slå din underbara morotssoppa som jag verkligen mumsade i mig! Njööött och hoppas den hållar hela natten men det verker lysande just nu. Jag tror jag kan gissa vem din mystiska partner in crime är! Har börjat fylla kassorna nu men det är med sorg i hjärtat, som du vet, och en enkel liten tåra av sorg över att ge bort dom små ljuvliga småprasslande färgglada och inspirerende små barnen.. Tur dom stannar nära iaf.. Det är nog där fikapauserne kommer vara i fortsättningen.
SvaraRaderaVi ses underbara Annika. Kram Connie